torsdag 23 juli 2009

Leya björndödaren


Leya läser med glädje halvbrorsan Ciaráns framfart, han som har lejon och ormar och farligheter runt sig jämt och ständigt (tillsammmans med Mållgan då kanske....;)) Inspirerad av honom så måste hon få berätta:

I helgen när vi var på Åsele marknad, så bodde vi hos en storjägare. Storjägaren hade förutom en jämthundsvalp som behövde uppfostras, även ett björnskinn från en björn han skjutit för ett par år sen. Så när han pratat och pratat och druckit en hel del, så skulle björnen visas. Upp på vinden för å hämta den, släpa släpa ner för trappan, och ut på vardagsrumsgolvet i all sin prakt. Den vägde typ massor, och hade det största huvud jag nånsin sett på en björn. Zmilla blev väldigt fundersam på vad det var som låg där på golvet, hon kröp ihop och närmade sig sakta. Leya gick fram ganska direkt, ställde sig på ryggen på björnen och luktade. Sen nosade hon sig vidare till örat, ögat, och...ställde sig helt sonika och började GNAGA på nosen!!! Kanske inte så populärt hos dödbjörnsägaren... Han hojtade till och såg livrädd ut, Leya fattade ingenting. "Vadårå? Kan man inte ta sig en smakbit, den är ju liks död?!?"
Att skinnet är värt flera tusen och skulle se halvtokig ut utan nos har hon lite förståelse för.

Etiketter:

4 kommentarer:

Blogger erika sa...

tuffa leya! sasoh har också träffat en björn, en uppstoppad "attrapp" i parken. men han var fegare och tyckte det var bäst att stanna på en meters avstånd. lilla dvärgpudeln bosse gick fram och nosade den på näsan, och sen tänkte han kissa på den :)

men du: tror du vi kan försöka hinna med en tjejkväll med prickskytte före den 15:e augusti? för nu anmälde jag sasoh till spårprovet, så att jag inte skulle hinna glömma bort det. och jag skulle ju gärna vilja provskjuta lite med honom innan...

23 juli 2009 kl. 10:43  
Blogger Karanga's Din Dimra Af Lex sa...

Yes, syrran du vet hur dom skall tas !! På den bara, björnen alltså. Snacka om att vara modig. Nu när du tränat på en död är det väl samma sak om det dyker upp en icke-död en i skogen där ni bor?
Pang på liksom...
Aissa

23 juli 2009 kl. 22:06  
Blogger Vimla sa...

WOOW!!! Hur tufft va inte det då?!
Själv har jag aldrig träffat nån nalle, men matte har sett en döing en gång, å då va de en hund med som blev helt hysteriskt rädd och skällde och hade sig... Men å andra sidan va de ingen lejonjägande RR ;)

Själv träffade jag får här om dagen, levande bakom staket....rädd? näe ville faktiskt inte hälsa bara ;)

Du är min coolaste-idol-syrra :)
Puss på nosen

25 juli 2009 kl. 23:15  
Anonymous Tina, Lex och Maddox sa...

Tusen tack!
Ser framemot att se er i Norrköping/nuköping:) Repris på förra året?!;)
Kraaam

31 juli 2009 kl. 13:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida